van 30/09 tot 25/11 (opening op 30/09 van 13 – 17 uur)

Met trots presenteert Galerie en Artspace Beeldentemmers de eerste expositie van dit culturele seizoen.  Centraal in deze expositie staat het werk van 1 persoon:

Luc Peters

Luc Peters is even eigengereid als de kunst die hij maakt, hij houdt zich niet aan “regels”.

Archeologie, Afrikaanse kunst, klassieke oudheid maar ook Barokke en Gotische elementen zijn van invloed op zijn werk. Met het creëren van werk op een volstrekt andere manier, niet traditioneel en soms afwijkend, profileert Peters zich als een gedurfd kunstenaar. Hij combineert hout, metaal, steen, beton en gerecycleerde materialen tot 1 object. Zo ontstaan beelden die onvoltooid aangetast lijken.

Schermafbeelding 2018-09-20 om 21.18.40

download de catalogus!

Met zijn fascinatie voor onorthodoxe materialen, restanten van de werkelijkheid, ‘littekens van de tijd’ of ‘fossielen’, zoals hij ze zelf vaak noemt, verrast hij de kijker.

Zijn werk is krachtig door toepassing van innovatieve technieken, hij geeft de ‘archeologische vondsten’ als het ware zijn stempel mee. En houdt op deze manier zijn ervaringen en ideeën vast. Om ze vervolgens aan de toeschouwer door te geven.

In de jaren na zijn opleiding, Academie Maastricht en Tilburg, heeft de Roermondse kunstenaar Luc Peters (1950) met succes geëxposeerd bij verschillende galeries in de Randstad. Zijn werk was al eerder te zien in galeries in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Beeldentemmers is geopend op zaterdag en zondag van 13:00 tot 16:00 uur en op afspraak. Kijk voor actuele informatie op www.beeldentemmers.nl

Over Beeldentemmers
Beeldentemmers” is de Galerie en Artspace in Budel, het zuidelijkste puntje van Brabant, Nederland.

Oprichters Jorrit de Kort en Angeline Maas ontwikkelden zich de afgelopen decennia zowel als kunstenaars als projectleiders/ docenten binnen de kunst- en cultuursector.

In 2018 werd hun droom werkelijkheid. Ze openden hun eigen Galerie en Artspace. De galerie wil van kunstenaars werk laten zien dat een tijdloze kwaliteit en een intrinsieke waarde heeft. Duurzaamheid en cradle to cradle zijn waarden die voor Beeldentemmers hoog in het vaandel staan. De galerie beschikt over grafisch werk, schilderijen, installaties, performances en foto- en videokunst.

Neem gerust contact met ons op voor een vraag of voorstel.

Angeline: +31 (0)6 41663867 of Jorrit: +31 (0)6 29393078

Beeldentemmers Fabrieksstraat 68 6021RE Budel

beeldentemmerslogo voor site